Adminisztratív folyamatok fejlesztése nyomdai környezetben

Prime Rate Kft. az ország egyik legnagyobb digitális nyomdája, melyet 1994-ben alapítottak magyarországi magánszemélyek. A cég komplex nyomdai szolgáltatásokat kínál partnerei számára, alkalmazottainak száma több mint 100 fő, éves árbevétele pedig 2,6Mrd forint volt.
A HEXOLUT Consulting és a Prime Rate Kft. együttműködése során tanácsadóink a nyomda egy – a pénzügyi területről – kiválasztott adminisztratív folyamatának hatékonyságát fejlesztették. A projekt célja a vizsgált pénzügyi folyamat egyszerűsítése és átfutási idejének csökkentése volt.

A következő megvalósított projekt során a folyamat valamennyi résztvevőjének bevonásával feltártuk a jelenállapot-folyamatot és azonosítottuk a folyamatban rejlő veszteségeket, majd 4 fő fejlesztési irányvonalat határoztunk meg, melyeket kiscsoportos műhelymunkák során dolgoztunk ki részletesen. A kiscsoportos műhelymunkák során az egyes fejlesztési irányokat érintő specialistákat is bevontuk a fejlesztési folyamatba, így a végső javaslatba minden kapcsolódó terület (gyártás, logisztika, szállítás, raktár, IT) javaslata beépítésre került. A fejlesztés eredményeként megterveztük a veszteségektől mentes jövőállapot-folyamatot és kidolgoztuk a jövőállapot-folyamat bevezetéséhez szükséges fejlesztési akciótervet és projekttervet, valamint specifikációt készítettünk a folyamatot támogató szoftver fejlesztéséhez.

A projektről a cég hírlevelében is jelent meg cikk: